Батьки інсулінозалежних діток розповіли про свої проблеми

19.11.2019 09:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Задля них в Рівненській ОДА пропонують внести зміни до бюджетної Програми.

На Рівненщині проживає більше 300 дітей-діабетиків, з них десятеро змушені використовувати помпову інсулінотерапію. Хворі не в повній мірі забезпечені ліками, лише наполовину держава покриває потребу у розхідних матеріалах.

Про свої проблеми розповіли батьки інсулінозалежних діток під час зустрічі із заступником голови Рівненської ОДА Світланою Богатирчук-Кривко. Сім’ї не в змозі самостійно утримувати дітей з цукровим діабетом тяжкої форми, адже ті щодня потребують моніторингу рівня цукру в крові, який здійснюється за допомогою глюкометрів і тест-смужок.

«Щоб покрити потребу у розхідних матеріалах, ми терміново будемо вносити зміни у Програму «Діти Рівненщини». Відповідне доручення вже отримало обласне управління охорони здоров’я. У Програмі залишаються невикористані кошти через забезпечення онко та гемотології з держбюджету. Тому вільні гроші ми запропонуємо спрямувати на потреби дітей з цукровим діабетом», - повідомила Світлана Богатирчук-Кривко.

Також Рівненська ОДА вивчить питання щодо надання таким хворим підрупи «А» І-ї групи інвалідності та присвоєння відповідного статусу на державному рівні. Це дасть можливість підняти розмір пенсійного забезпечення, що покращить матеріальний стан сімей з дітьми-діабетиками.

Щодо фінансового забезпечення 2020 року, Світлана Богатирчук-Кривко зазначила, що розмір коштів у місцевих бюджетах на потреби дітей-діабетиків визначатиметься після аналізу державного бюджету на наступний рік.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews