На Рівненщині втілять експеримент із впровадження дуальної освіти від МОН

19.11.2019 19:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Національний університет водного господарства та природокористування і Мирогощанський аграрний коледж у найближчі 4 роки втілять експеримент із впровадження дуальної освіти від МОН.

Нагадаємо, дуальна освіта – це важливий елемент реформи професійної освіти, в межах якої учень теоретичні знання отримує у закладі профосвіти, а решту — на реальному виробництві.

До прикладу, студент НУВГП, що вивчає «галузеве машинобудування», зможе здобути практичні знання у ПАТ «Рівнеазот», ТзОВ «Т-Стиль» або в ПП «Компанія Автоленд завод». Загалом університет братиме участь у пілотному проекті за 10  спеціальностями, серед них – «Фінанси, банківська справа», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Галузеве машинобудування»,»Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Гірництво», «Будівництво та цивільна інженерія», «Геодезія та землеустрій», «Агрономія», «Автомобільний транспорт», «Транспортні технології».

Мирогощанський аграрний коледж долучиться до реалізації проекту від МОН за 4 напрямами: «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Агрономія», «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва», «Агроінженерія».

Загалом втілюватимуть експеримент із впровадження дуальної освіти у 44-х закладах фахової передвищої та вищої освіти України. Проект МОН реалізуватиме спільно з європейськими партнерами, які надають на ці потреби інвестицію у розмірі 58 млн євро.

Важливо, що учасниками експерименту стали роботодавці різних напрямів, зокрема, банки, промислові, харчові та аграрні підприємства.

Аби кожна зі сторін — заклад, учень, роботодавець могли розвивати дуальне навчання на зрозумілих усім засадах, МОН розробило типовий договір про здобуття професійної освіти за дуальною формою навчання.

Планується, що це буде тристоронній документ, що дозволить організувати навчання не лише в закладі, а й на виробництві. Водночас роботодавець у межах договору може домовитися з учнем, що той працюватиме певний період часу після навчання на його підприємстві.

За матеріалами РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews