Автодороги Рівненщини моніторить поліція

26.11.2019 17:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У взаємодії із працівниками ДСНС, служби автомобільних доріг Рівненщини та органами місцевого самоврядування поліцейські забезпечують моніторинг ситуації на автошляхах області. Ситуаційний центр ГУНП у цілодобовому режимі веде спостереження за станом безпеки на вулично-дорожній мережі.

За результатами спільної наради при голові Рівненської ОДА та проведених навчань щодо реагування на можливі події під час ускладнення погодних умов у кожному районі області створені робочі групи. До їх складу ввійшли правоохоронці, рятувальники, представники місцевої влади, контролюючих органів, які додатково перевіряють готовність відповідних служб до зими. Зокрема, здійснюється перевірка зазначеної у тендерній документації техніки для зимового обслуговування доріг та чи в достатній кількості заготовлені піщано-соляні суміші.

Разом із тим працівники поліції звертаються до усіх учасників дорожнього руху, в разі погіршення погодних умов, бути максимально уважними та чітко дотримуватися ПДР, аби уникнути виникнення аварійних ситуацій і дорожньо-транспортних пригод.

Поради водіям: обов’язково замінити літню гуму на зимову; обирати безпечну швидкість та дистанцію руху; уникати різкого гальмування та маневрування транспортним засобом; обережно рухатися мостами та естакадами; в жодному випадку не сідати за кермо у стані сп’яніння; не забувайте пристебнутися пасками безпеки — вони можуть врятувати Ваше життя та життя пасажира у разі виникнення непередбаченої ситуації.

Поради пішоходам: зважайте на обмежену видимість у вечірню та нічну пору доби, переконайтеся у безпеці, коли перетинаєте проїзну частину; переходьте дорогу лише у встановлених місцях і виключно на зелений сигнал світлофора; коли йдете проїзною частиною чи узбіччям без тротуару, вимкніть навушники, не спілкуйтеся по мобільному телефону та виділіть себе світловідбиваючими елементами!

Шановні учасники дорожнього руху — будьте взаємоввічливими та майте повагу і розуміння одне до одного! Бережіть себе!

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews