Усі медичні заклади Рівненщини запрацюють за принципом «гроші йдуть за пацієнтом»

26.11.2019 19:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Рівненщина - одна з лідерів із заключення договорів з сімейними лікарями. 86% жителів області підписали угоди.

До 1 квітня 2020 року усі медичні заклади Рівненщини запрацюють за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Кошти держава спрямує за послуги, які гарантує пацієнту безоплатно.

Нагадаємо, вже рік така модель оплат почалася  з «первинки». Усі медзаклади, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, вже мають договори з Національною службою здоров’я. З наступного року зміни почнуться в лікарнях.

«Рівненщина - одна з лідерів із заключення договорів з сімейними лікарями. 86% жителів області підписали угоди. Це один з кращих показників в Україні. Тому на сьогодні важливим є питання готовності до реформи спеціалізованого рівня медицини», - зазначила директор Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця під час зустрічі із головою ОДА Віталієм Ковалем.

Очільник Рівненщини розповів, що в області  вже завершують автономізацію, тобто перехід від функціонування у вигляді бюджетних установ до функціонування в формі некомерційних комунальних підприємств, отже, отримують можливість укладати договори з НСЗУ. На сьогодні цей показник на рівні 94%.

Разом з тим, під час сьогоднішнього селектору із головами ОДА Прем‘єр-міністр України Олексій Гончарук наголосив, що усі медзаклади оцінюватимуть за 3-ма критеріями – станом автономізації, комп’ютеризації та підключення до електронної системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, що в державній політиці щодо охорони здоров’я у 2020 році визначено 5 пріоритетних напрямків. Це медична допомога при пологах, новонародженим у неонатальному періоді, при інфаркті міокарда, гострому мозковому інсульті і рання діагностика найбільш поширених онкологічних захворювань. Надання медичних послуг за цими напрямками оплачуватиметься за підвищеним тарифом для тих закладів охорони здоров’я, які відповідатимуть вимогам.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews