На Рівненщині профінансують молодіжні проєкти

27.11.2019 11:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


Цьогоріч на обласний конкурс проєктів  надійшло 22 пропозиції від 17 громадських організацій Рівненщини. Упродовж декількох днів конкурсна комісія оцінювала проєкти та визначала, які будуть реалізовуватися у 2020 році.

Відтак, найбільшу кількість балів отримали проєкти «Можливості без меж» від громадської організації «Нація талантів» та «Школа для молодих матусь та татусів» від ГО сімейний клуб «Пузата мама». Комісія оцінила такі ініціативи в максимальну кількість балів – по 70.

Наступними у рейтингу проєктів  стала ідея з формування велокультури в громадах Рівненської області. Серед основних завдань запропонованого проєкту ГО «Центр ініціатив «Віадук» – підвищити обізнаність велосипедистів щодо власної безпеки під час руху та створення осередку велолюбителів області. У рамках заходу планують влаштувати квест, під час якого учасники самостійно виготовлятимуть світлоповертальні елементи.

Серед лідерів рейтингу й ініціатива від «Фонду молодіжних ініціатив «Крила», які пропонують створити школу інструкторів активного відпочинку «Спільні кроки».

Серед рейтингу проєктів із високими балами – ініціатива Тараканівської сільської  ГО «Відродження». Проєкт передбачає тренінг з підготовки 25 менторів. Родзинкою семінару стане унікальна настільна гра авторської розробки «Скарби премудрості батьків». Інтерактивна гра допоможе учасникам – батькам та їхнім дітям здобути цінні знання у сфері менторства. Зокрема, можливість батькам краще усвідомити власну відповідальність за виховання дітей.

«Ми сформували рейтинг проєктів, які долучились до обласного конкурсу з визначення молодіжних програм. До участі у конкурсі ми допускали ті ініціативи, які мають на меті підвищити активність суспільства та залучити молодь до цікавих та корисних починань. Остаточні переможці, які отримають фінансову підтримку, будуть оголошені після затвердження обласного бюджету на 2020 рік», - розповіла начальник відділу у справах молоді Рівненської ОДА Наталя Чигир.

РЕЙТИНГ ПРОЕКТІВ учасників Обласного конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, діяльність яких направлена на роботу з молоддю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2020 році

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews