Жителям Рівненщини повернуто понад вісім мільйонів гривень

01.12.2019 17:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На Рівненщині вже 4690 осіб скористались правом на податкову знижку. Такими громадянами за підсумками 2018 року задекларовано до повернення 9,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Як повідомляє Головне управління ДПС у Рівненській області, на сьогоднішній день, на рахунки громадян, вже повернуто з бюджету 8,2 млн. гривень податку, а це більше як 92 відсотки від визначеної суми до відшкодування.

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Отримати податкову знижку можна подавши до органу ДПС за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи. Термін надання такої декларації – 27 грудня 2019 року включно.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки визначено п.166.3 ПКУ.

Головне управління ДПС у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews