Валерій Самчук розповів про безпеку у Рівненській області

03.12.2019 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Про криміногенну обстановку в області, покращення роботи з розкриття злочинів, функціонування та підтримання програми «Безпечне місто» говорили сьогодні, другого грудня, у Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області його очільник Валерій Самчук та народний депутат України Дмитро Соломчук. 

«Співпраця влади та поліції важлива у боротьбі зі злочинністю та забезпеченні правопорядку», — вважає головний поліцейський області Валерій Самчук. 

Дмитро Соломчук мав нагоду ознайомитися із роботою ситуаційного центру, спецлінією для прийому та реєстрації повідомлень «102», можливостями програми відеонагляду «Безпечне місто».

У її рамках на території Рівненської області вже встановлено 373 камери відео спостереження, які допомагають поліції у розкритті злочинів та моніторингу безпекової ситуації на території Рівненщини. 

Дані з відеокамер активно використовуються працівниками поліції для встановлення обставин події, правопорушників, очевидців, маршрутів прибуття та залишення місця події зловмисниками, пересування осіб чи транспортних засобів. 

Валерій Самчук зауважив, що при впровадженні таких систем у населених пунктах області, у поліції готові підключати їх до ситуаційного центру ГУНП.  

Окрім того, парламентарій дізнався про можливості мобільного додатку «My Pol», який дозволяє поінформувати поліцію про правопорушення, легко обравши відповідну його категорію. У випадку загрози життю чи здоров‘ю — користувачі можуть відправити екстрений виклик. 

Дмитро Соломчук підкреслив, що має намір вивчити та вникнути у проблематику діяльності поліції на місцях, аби у подальшому озвучувати ці питання у Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews