На вулиці Макарова у Рівному одному мешканцю запломбували трубу

03.12.2019 22:12   Джерело: rivnepost.rv.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

У вівторок, 3 грудня, компанія «Рівнетеплоенерго» збиралася вперше обмежити теплопостачання у квартири боржників за опалення і гарячу воду. В результаті з шести квартир, де такі проживають у будинку на вулиці Макарова, 56, вдалося запломбувати трубу тільки одному мешканцю.

Про це пише "Рівне Вечірнє".

У Рівному лише в шести будинках можна обмежити теплопостачання індивідуально для кожної квартири. Один з них – на Макарова, 56, мешканці якого загалом заборгували близько 100 тисяч гривень.

«Ми зв’язалися із боржниками й усно попередили про можливе відключення теплопостачання, - стверджує начальник теплової інспекції Сергій Бондаренко. – Дехто почав виплачувати заборгованість, дехто погодився піти на реструктуризацію боргу. Проте є злісні неплатники, таких шість, які заборгували 10, 20 і навіть 40 тисяч гривень. За три дні до проведення процедури ми попередили їх про обмеження теплопостачання, а сьогодні прийшли це зробити».

Проте вже перший боржник, у квартиру якого постукали інспектори, заявив, що його не було вдома протягом довгого часу. Чоловік, який попросив не називати його імені, пояснив, що є військовим за контрактом і служить в ООС. Дружина ж не мала коштів, щоб оплатити комунальні платежі, бо він довгий час не мав роботи. Боржник заявив, що вже почав сплачувати рахунки, тож інспектори вирішили не відрізати йому тепло.

Ще одна мешканка будинку із заборгованістю близько 7000 гривень (боржникам мають право обмежувати тепло, коли сума досягає 5000), представилась Оксаною Панчук:

«У мене бойлер, централізованим гарячим водопостачанням я не користувалася. Я просто вчасно не подавала показники лічильників, бо в Рівнетеплоенерго не могла додзвонитися. А прийти до них особисто теж не можу, бо сиджу з малою дитиною вдома. Коли все додзвонилася, виявилося, що до мене має прийти контролер повірити показники лічильників. Не плачу поки «борг» в очікуванні контролера».

Враховуючи, що в жінки в квартирі маленька дитина, якій необхідно знаходитися і теплі, пішли і їй назустріч.

В інші квартири інспектори просто не додзвонилися, щоб взяти ключі від комірок, де знаходяться труби. Виявляється, ключі знаходяться у власників квартир, а комірчини – їхня власність теж. От і виходить парадоксальна ситуація: інспекторам потрібно стукати в двері і казати: «Доброго дня. Дайте, будь ласка, ключі від комірок, щоб ми могли опломбувати вам тепло, бо ви – боржник». Тільки вже в кінці інспекції, голова ОСББ, в якої, як виявилось теж були ключі, погодилася їх надати. Й інспектори змогли обмежити тепло тільки одній квартирі. 

За матеріалами https://rivnepost.rv.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivnepost.rv.ua