4G з'явиться ще у 36 населених пунктах Рівненської області

04.12.2019 10:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Відбулося більше десяти зустрічей із представниками мобільних операторів, у тому числі із президентом «Київстару». До кінця року на Рівненщині встановлять ще 50 мобільних веж.

Про це розповів голова ОДА Віталій Коваль під час робочої поїздки на Костопільщину. Посадовець поспілкувався з громадськістю. На запитання про покращення мобільного зв’язку на території району, голова ОДА Віталій Коваль розповів, що заходи в цьому напрямку тривають. 

«У планах мобільних операторів до кінця 2019 року розширити мережу базових станцій ще на 50 одиниць, 4G з'явиться ще у 36 населених пунктах Рівненської області. Домовилися, що наступного року інвестплани мобільних операторів у спорудженні вишок будуть збільшені чи не втричі», - розповів Віталій Коваль.

У 2019-2020 роках мобільний зв’язок має з’явитися на міжнародних автошляхах – від кордонів із Житомирською та Волинською областями, від Рівного до Республіки Білорусь і на Варшавській трасі.

«Разом з тим, люди мають розуміти, що мобільний та інтернет-зв'язок – це рух у дві сторони. З одного боку, ми хочемо хороше покриття, а з іншого – не бажаємо ставити вишку, яка потрібна для покращення зв’язку. Є дивні випадки, коли на пустирі є місце, але депутати між собою не можуть домовитися, хто цю вежу буде ставити. Але в цілому, ми рухаємося вперед, адже 2020 рік – рік діджиталізації»,- відзначив Віталій Коваль.

На сьогодні вже проведено модернізацію базової станції в Острозькому районі. Відтепер там діє інтернет-з'єднання 4G (LTE) та покращено мобільний зв'язок від «Київстар». Це дало можливість забезпечити Інтернетом 10 населених пунктів, в яких проживає понад 5 тис. осіб.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews