Уряд збільшив обсяг програми фінансування українських стартапів ще на 50 млн грн - до 440 млн грн

04.12.2019 09:12   Джерело: espreso.tv
Опубліковано : Новини Рівненщини
Уряд збільшив обсяг програми фінансування українських стартапів ще на 50 млн грн - до 440 млн грн.

Про це сказав Олексій Гончарук під час брифінгу щодо початку прийому Українським фондом стартапів заявок на отримання грантів, передає пресслужба.

“У рамках роботи Українського фонду стартапів від сьогодні розпочато прийом заявок на фінансування українських бізнес-проектів на початкових стадіях їхнього розвитку, а саме стадіях pre-seed and seed. Вже до кінця цього року бізнес-проектам, які пройдуть відбір, ми видамо перші 40 млн грн. Наступного – по 60 млн у квартал, тобто 240 млн в цілому на 2020 рік”, - пояснив Гончарук.  

Він додав, що основні сфери фінансування включають штучний інтелект, доповнену реальність, Big Data, блокчейн, кібербезпеку, оборону, медицину та охорону здоров’я, подорожі, фінансові технології, освітні технології, робототехніку, професійні послуги, програмне забезпечення як послугу, виробництво, електронну комерцію, інтернет речей. 

Фонд надає фінансування у формі грантів, а не за рахунок участі в капіталі. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінює та обирає рада незалежних інвестиційних експертів, пояснили у Міністерстві цифрової трансформації.

Передбачено надання безповоротної фінансової допомоги стартапам на початкових стадіях розвитку – pre-seed та seed. Стартапи на стадіях pre-seed отримуватимуть гранти в розмірі до $25 000, seed – до $50 000. Таким чином, один стартап може отримати фінансування у розмірі до $75 000.

Учасники можуть використати грант на:

  • створення прототипу
  • підтвердження концепції
  • розвиток бізнесу
  • реєстрацію прав інтелектуальної власності,
  • тестування та пілотування розроблених інноваційних рішень/технологій
  • підготовку бізнес-планів для подальшого залучення акціонерного та боргового капіталу
  • комерціалізацію продукту тощо.

За матеріалами  https://espreso.tv/news 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: espreso.tv