Випадок захворювання на тропічну малярію зареєстровано у Рівному

12.12.2019 08:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Останній подібний випадок був зареєстрований в області ще у 2013 році. Цього разу захворілий чоловік привіз недугу з Екваторіальної Гвінеї.

Пише https://www.unian.ua

На Рівненщині 11 грудня зареєстровано випадок захворювання чоловіка на тропічну малярію. Як повідомив кореспонденту УНІАН керівник Державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» Роман Сафонов, 11 грудня спеціалісти установи лабораторно підтвердили випадок захворювання на тропічну малярію. За словами керівника центру, такі випадки в регіоні реєструються доволі рідко. Наразі постраждалий госпіталізований в інфекційне відділення.

Установлено, що він заразився, перебуваючи в Екваторіальній Гвінеї. Чоловік останні 6 місяців працював у одному з тамтешніх аеропортів.

За прогнозами керівника центру, через глобальне потепління хвороба може набути все більшої актуальності і для мешканців Рівненщини. За даними спеціалістів установи, в Рівненській області останній такий випадок був зареєстрований ще у 2013 році. Майже всі випадки були пов'язані з перебуванням хворих у країнах Африки.

За матеріалами https://www.unian.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews