У жительки Вараша шахраї виманили 600 євро

14.12.2019 10:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Попри неодноразові застереження правоохоронців щодо різних видів шахрайств, 91-річна пенсіонерка учора, 12 грудня, все ж потрапила на гачок аферистів та віддала свої заощадження.

Близько опівночі до неї зателефонували двоє чоловіків, один з яких назвався її сином, а інший – працівником поліції. Вони розповіли жінці, що її син вчинив дорожньо-транспортну пригоду, і для того, щоб владнати проблему, необхідні гроші. Зловмисники заборонили пенсіонерці повідомляти про це будь-кому, і щоб контролювати її, впродовж години безперервно продовжували телефонну розмову. За цей час до жінки додому зайшов незнайомець, якому, слідуючи телефонним інструкціям, вона віддала свої збереження – 600 євро.

Через деякий час жінка подзвонила до сина запитати чи «справу вирішено», а той повідомив, що з ним усе гаразд.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре нагадують: будьте пильними. Не реагуйте на дзвінки від осіб, які вимагають грошей за «владнання проблем». Не піддавайтесь емоціям, не передавайте гроші. Обов’язково розкажіть про дзвінок комусь із знайомих чи близьких – сторонні люди тверезо оцінять ситуацію, та не дозволять «подарувати» шахраям грошові кошти. Перетелефонуйте на номер родича, який, нібито, потрапив у біду – так ви переконаєтесь, що дзвінок не має до нього жодного стосунку. Про подібні випадки відразу повідомляйте до поліції.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews