Віра Мельникова

Віра Мельникова

Філолог, письменниця, член літоб’єднання «Наше коло» при НСПУ, блогерка

Андріївські вечорниці у Рівному: іноземці шанують українські традиції (Фото)

15.12.2019 18:13   Джерело: RvNews
Автор : Віра Мельникова

Як ви гадаєте, з чого починається вивчення нової мови? - Правильно! З абетки! Але не лише з неї. Грунтовне, свідоме і вмотивоване вивченя розпочинається зі знайомства з традиціями народу, мову якого ти хочеш опанувати.

Саме так вважають працівники Центру роботи з іноземними студентами та міжнародних зв"язків НУВГП, організуючи різнопланові заходи, які б сприяли розширенню світогляду іноземців, понять про український народ як націю та викликали в них шанобливе ставлення до його традицій , а також сприяли би згуртуванню студентського колективу іноземців з різних країн і різного віросповідування.

У четвер, 12 грудня, напередодні великого християнського свята - Святого Андрія Первозванного відбулися "Українські вечорниці" зі смачними традиційними варениками, які наполегливо ліпили впереддень студенти, методисти і викладачі.

Окрім цього, студенти-іноземці запропонували присутнім свої національні страви: справжній туркменський плов, непальскі та коморські національні вишукані страви мали змогу скоштувати усі бажаючі. А емоційні жваві виступи надали заходу справді святкового настрою!

Іноземні студенти співали українських пісень, декламували вірші українських класиків. Дзвінко линула українська пісня "Несе Галя воду" з вуст Фатіми Ахамади - (Союз Коморських островів), Потішила своїм гарним співом переможниця конкурсу "Голос країни" Христина Боговіт. Гречно вітали присутніх Азхар Мохамед (Союз Коморських островів), Тегегн Хана Чаніалю (Ефіопія). А Гаха Локендра Магар з Непалу грав на своему народному інструменті непальську мелодію. Активні,енергійні хлопці з Туркменистану спільно з начальником відділу по роботі з іноземними громадянами Владиславом Солодким і солісткою Аттакарриєвою Джахансолтан колоритно заспівали "Ти ж мене підманула...". Іспанською і українською мовами виконали колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю" слухачі підготовчого відділення з іспанії, Італії, Мексики.

Велику організаційну роботу по підготовці цього свята здійснив староста іноземних студентів Мухамметгули Аттакарриєв спільно з працівниками Центру, Владиславом Солодким, Оленою Брижатою, Оленою Поліщук та викладачами української мови як іноземної.

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews