За кілька днів українці побачать оновлені 50 гривень

17.12.2019 16:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Заміна банкнот на монети у Нацбанку пояснюють тим, що це дасть змогу державі заощадити близько 1 млрд гривень.

Національний банк України випустить в обіг оновлені банкноти номіналом 50 та 200 гривень. Нові 50 гривень українці зможуть побачити вже за декілька днів.

Оновлені 50 гривень надійдуть в обіг 20 грудня 2019 року, а 200 гривень – 25 лютого 2020 року.

У Нацбанку зазначають, що процес  оновлення банкнотно-монетного ряду розпочатий у 2014 році. Такі дії необхідні  у захисті від підробки грошей.

Також 20 грудня в обіг надійдуть монети номіналом 5 гривень, а у 2020 році — номіналом 10 гривень.

Заміна банкнот на монети у Нацбанку пояснюють тим, що це дасть змогу державі заощадити близько 1 млрд гривень. Адже тривалість життя монет є значно вищою, ніж тривалість життя банкнот дрібних номіналів.

Громадянам не потрібно обмінювати банкноти номіналами 5, 10, 50 та 200 гривень попереднього зразка на оновлені банкноти та обігові монети. Вони зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно і новими грошовими знаками, і попередніми банкнотами відповідних номіналів.

Банкноти номіналами 5 та 10 гривень попередніх років випуску поступово – у результаті природнього зношення – будуть замінюватися в обігу монетами та оновленими банкнотами.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews