На Рівненщині було вилучено понад 10200 одиниць зброї та боєприпасів

Завдяки кропіткій та професійній роботі поліцейських Головного управління вдалося попередити ряд злочинів.

Фігуранта обгрунтовано підозрюють у замаху на суддю, підпалі автомобіля та зберіганні зброї.

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом замаху на вбивство судді Рівненського міського суду, що мало місце 25 лютого цього року, поліцейські затримали 45-річного рівнянина, який учора, 16 грудня, в обласному центрі підпалив автомобіль.  

Слідчі слідчого управління, криміналісти, працівники управління карного розшуку, спеціалісти-вибухотехніки ГУНП та експерти Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС у гаражному приміщенні кооперативу, яким користувався зловмисник, провели санкціонований обшук. 

За результатами слідчих дій у гаражі було вилучено: 70 корпусів гранат і запалів до них, 27 електродетонаторів, 6 тротилових шашок, 4,5 кг тротилу, 2 кг пластиду, один саморобний радіокерований вибуховий пристрій, 11 РПГ, 28 ВОГ, один підствольний гранатомет, 16 пістолетів, 5 револьверів, 4 пістолети-кулемети, 8 автоматів Калашникова, 5 гвинтівок, одна СВД, одна гладкоствольна рушниця та понад 10000 набоїв різних калібрів. Крім того, поліцейські знайшли і чорнові записи із зазначенням прізвищ осіб, відносно яких вчинялися і планувалися злочини. Вся ця інформація буде ретельно перевірятися.

Усе вилучене в рамках кримінального провадження, яке розпочато за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, вибуховими речовинами та вибуховими припасами), скеровуватиметься для проведення експертизи.

Вчора, 16 грудня, затриманому за підпал автомобіля у Рівному слідчі повідомили про підозру та підготували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Крім того, під час обшуку у помешканні підозрюваного поліцейські вилучили патрони.

Перевіряється його причетність до вчинення інших злочинів та встановлюють коло ймовірних спільників.

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області