На Рівненщині прийняли бюджет-2020

22.12.2019 06:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному під час останньої у 2019 році сесії облради депутати проголосували за обласний бюджет на 2020 рік. Проєкт документа підтримали 38 присутніх на сесії депутатів.

«Бюджет Рівненщини на 2020 рік прийнято. Вдячний депутатам, які дослухалися до прохання переорієнтуватися із популізму на економіку. 2020 рік солодким не буде. Але якщо в Рівненській обласній раді буде порядок, виваженість та бажання шукати консенсус - наступний рік реформ пройдемо гідно. Кожен з нас повинен робити максимум там, де він є зараз. І все буде добре», - зазначив голови Рівненської ОДА Віталій Коваль.

null
 

Загалом обласний бюджет складає за доходами 2 591,4 млн. грн., в тому числі загальний фонд – 1 927,6 млн. грн., спеціальний фонд – 663,8 млн. грн.

null
 

Власні доходи загального фонду складають 830,0 млн. грн. і заплановані з приростом 7% порівняно з затвердженими на 2019 рік.

Обсяг субвенцій з державного бюджету за загальним фондом, в тому числі освітня, медична, складає 607,3 млн. грн.

З 2020 року передбачено здійснення безпосередньо з державного бюджету, за окремими бюджетними програмами, видатків, які до сьогодні проводились за рахунок відповідних субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, зокрема, на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу та на видатки державних соціальних допомог.

Видатки обласного бюджету у наступному році  складають 2 588, 9 млн грн.

Загалом бюджет збалансований, тобто доходи відповідають витратам, з урахуванням кредитування (близько 3 млн грн.).

Видатки на утримання соціально-культурної сфери становлять 1428,0 млн. гривень.

Особливістю бюджету є те, що видатки на охорону здоров’я, зокрема за рахунок медичної субвенції передбачені на І квартал. Це пов’язано з тим, що комунальні підприємства охорони здоров’я мають долучитися до програми медичних гарантій вже з 1 квітня 2020 року.

З обласного бюджету додатково виділено понад обсяг медичної субвенції на утримання закладів охорони здоров’я 28,0 млн. грн., з яких на підвищення норм грошових витрат на медикаменти та продукти харчування на 1 ліжко-день в лікувальних установах і закладах охорони здоров’я - 9,1 млн.гривень.

Також, за рахунок власних доходів обласного бюджету, на придбання комп’ютерної техніки спрямовується 3,7 млн.грн., що дасть змогу обласним медичним закладам запрацювати в рамках Програми медичних гарантій, що реалізує Національна служба здоров’я України з 1 квітня 2020 року.

Вперше з державного бюджету передбачена субвенція на розвиток системи екстреної медичної допомоги у сумі  51,3 млн.грн. для придбання автомобілів швидкої медичної допомоги.

Також передбачені кошти для регіональних програм це, наприклад, обласна комплексна програма енергоефективності - обсягом 18,0 млн.грн., в тому числі на відшкодування відсотків за кредитами, залученими населенням на впровадження енергозберігаючих заходів – 2,5 млн грн. та ОСББ – 0,5 млн.грн. На програму оздоровлення та відпочинку дітей які потребують особливої соціальної уваги та підтримки передбачено - 8,0 млн грн.

На погашення заборгованості по зарплаті працівникам аеропорту заклали 2,6 млн грн. 

На проведення щорічного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад області - 3 млн грн. На виконання програми розвитку малого і середнього підприємництва - 1,2 млн грн. На Програму розвитку інвестиційної діяльності в Рівненській області– 800,0 тис.грн. На Обласну програму розвитку міжнародного співробітництва– 800,0 тис.грн.

На програму підтримки фермерських господарств - 700 тис. грн.

Програму розвитку агропромислового комплексу - 700 тис грн.

За рахунок субвенції спеціального фонду обласного бюджету на будівництво та реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності передбачається спрямувати 527,4 млн. грн. (або ріст порівняно з минулим роком складає  1,5 рази).

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews