У Смизькій ОТГ активні жінки та молодь провели благодійну акцію

24.12.2019 22:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Напередодні Дня святого Миколая у Смизькій громаді відбулася  Благодійна акція "Даруємо добро дітям!", яку організували спільно Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН" та Молодіжна рада Смизької громади.

Таким чином вирішили привернути увагу місцевих жителів та підприємців до питань, які стосуються дітей з інвалідністю та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, адже важливо дізнатися чим можна допомогти, а також спробувати взяти під опіку цих дітей, які потребують простих і зрозумілих речей - безпеки, освіти, уявлення про своє майбутнє.

До оргкомітету благодійної акції увійшли багатодітні батьки, батьки дітей з інвалідністю  та члени молодіжної ради.  Разом розповсюджували інформацію, говорили з підприємцями, закладами освіти та культури.

В рамках акції провели ряд заходів -  благодійні ярмарки, майстер-класи, виготовляли святкові листівки та подарунки. У такий спосіб до акції долучилися майже усі села громади, навчальні заклади – школи, дитсадочки,  позашкільні заклади.  Організатори розповіли – «Для нашої організації було важливо дати розуміння людям: не всі повинні і можуть допомагати дітям в інтернатах. Якщо людина саме в стані особистісної кризи — велика ймовірність швидкого вигоряння в дитбудинку їй забезпечена. І, звичайно, найважливіше — задуматися про дітей, які живуть у сім'ях, але реально потребують допомоги. Це діти з інвалідністю, діти в багатодітних сім'ях, яких виховує хтось один з батьків; талановиті діти з малозабезпечених сімей. Часто це турботливі й люблячі сім'ї, які потребують короткострокової підтримки. І тут наша допомога буде дуже доречною» -  зазначила Вікторія Костюк.

До Благодійної акції "Даруємо добро дітям!" ми готувалися три тижні: розповідали друзям, знайомим, шукали помічників і волонтерів, запрошували долучитися до акції підприємців і підприємства, запитували жінок з усіх сіл громади, до кого потрібно завітати в першу чергу, збирали іграшки, канцтовари, солодощі та подарунки. Роботи було багато, але ми справилися завдяки підтримці, команді та вірі у свої сили.

Дана акція відбувається в рамках проекту «Залучення вразливих груп населення Смизької ОТГ до прийняття рішень на місцевому рівні та активного громадського життя» за підтримки РОГО "Комітет виборців України"Мережа хабів УкраїниUNDP Ukraine / ПРООН в Україні та Embassy of Denmark in Ukraine.

За матеріалами Агенції розвитку громад "Інтонація ЗМІН" 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews