Наступного року уряд запустить Національну програму цифрової грамотності

26.12.2019 14:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Зараз у програмі уряду зазначена амбітна мета – навчити мінімум 6 мільйонів українців цифровій грамотності за 3 роки.

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Міністерство цифрової трансформації має амбітну мету – за три роки навчити цифровій грамотності 6 мільйонів українців. Команда Міністерства цифрової трансформації представила результати першого в історії України соціологічного дослідження цифрових навичок українців та концепцію проєкту «Дія: Цифрова освіта».

«Зараз у програмі уряду зазначена амбітна мета – навчити мінімум 6 мільйонів українців цифровій грамотності за 3 роки. Причому, 70% має бути віком від 30 до 60+ років. Мета абсолютно реалістична – у нас вже підготовлено конкретний план дій, як цього досягти. Ми створюємо онлайн-платформу з п’ятьма різними категоріями курсів. Всі вони будуть абсолютно безкоштовні та доступні для кожного. Окрім цього, ми налагоджуємо співпрацю з ЦНАПами, бібліотеками, приватним сектором, школами та університетами. Плануємо створення власної мережі офлайн-хабів, щоб охопити програмою якомога більше людей», – зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews