У Радивилівській ОТГ поліпшують надання адміністративних послуг

28.12.2019 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Адміністративні послуги жителям Радивилівської об’єднаної громади стали ще більш доступними, зручними та оперативними. У Дружбівському та Підзамчівському старостинських округах відбулось урочисте відкриття віддалених робочих місць ЦНАПу.

У травні цього року запрацював новий Центр надання адміністративних послуг, який діє за принципом «єдиного вікна», і де місцеві мешканці можуть оперативно вирішити свої документальні потреби за різними моделями життєвих ситуацій.

Ще тоді, на початку літа, обговорювалась можливість якнайшвидшого створення оптимальної мережі ЦНАПу, яка б дозволила і жителям віддалених сільських населених пунктів громади мати зручний доступ до якісних адмінпослуг за місцем свого проживання.  З огляду на те, що саме розвиток системи надання адміністративних послуг є одним із основних пріоритетів реформи децентралізації, у Радивилівській міській раді увесь цей час конструктивно працювали над її вдосконаленням.

«Відкриваючи два віддалені робочі місця адміністраторів Центру надання адміністративних послуг, ми, передусім, ставили за мету інтереси наших жителів: аби навіть у віддаленому селі люди змогли відчути всі переваги сучасного сервісу з надання адмінпослуг, - наголосив у своєму зверненні очільник громади Микола Карапетян. - Усі ці місяці тривав кропіткий процес облаштування робочих кабінетів, проводились ремонтні роботи у приміщеннях. На це з місцевого бюджету було спрямовано відповідні кошти».

Про те, що сфера надання адмінпослуг розвивається невпинно, і у Радивилівській громаді напрацьовано найкращі практики в цьому напрямку, зауважила, зокрема, і керівник Радивилівського ЦНАПу Марія Пастух:

«Людям, які проживають в сільській місцевості, більше не доведеться вистоювати в очікуванні на громадський транспорт, аби дістатися до нашого центрального офісу. В минулому залишиться і так звана «коридорна система», коли за однією довідкою доводилось очікувати у довжелезних чергах. Відтак, у віддалених робочих місцях ЦНАПу будуть надаватися близько вісімдесяти видів адміністративних послуг, з них більше двох десятків послуг соціального характеру. Це, наприклад, оформлення житлових субсидій, пільг, реєстрації місця проживання, видача різноманітних довідок, і багато іншого. Прикметно, що, завдяки плідній співпраці Радивилівської міської ради  із програмою «U-LEAD з Європою», вдалось залучити кошти на придбання меблів, сучасної оргтехніки та встановлення програмного забезпечення. Всі працівники центру підвищили кваліфікацію на тренінгах, які були спеціально розроблені українськими, шведськими та естонськими експертами».

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews