У Рівному відбулися півфінальні матчі традиційного Кубку міського голови Рівного з футзалу

29.12.2019 11:11   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська

Відбулися півфінальні матчі традиційного Кубку міського голови Рівного з футзалу.

Обидві гри тримали уболівальників в напрузі до фінального свистка. У першій грі основний час матчу між “Вікінг” та “Поліська Січ” завершився в нічию, тож переможець визначався у серії післяматчевих пенальті. Більш успішними в “футзальній лотереї” стали гравці “Поліська Січ”, які перемогли 5:4 та стали першими фіналістами турніру.

За драматичним сценарієм розгортався і другий матч ігрового дня. В ньому “сліпий жереб” звів двох фаворитів кубку. Дебютанта турніру “Рівнестандарт ДЮСШ-4” та старожила турніру, минулорічного фіналіста та одного з лідерів аматорського футзалу Рівного “Комфорт-Сервіс”. На думку багатьох знавців місцевого футзалу, саме переможець цієї пари, зобов’язаний буде вигравати цей трофей у фіналі.

У півфіналі також перевагу віддавали “Рівнестандарт ДЮСШ-4”, адже в команди рівніший підбір гравців та довша “лава запасних”, що давало можливість тренерам Юрію Баховському та Віталію Засморжуку частіше міняти гравців та підтримувати високий темп гри. З перших хвилин матчу саме “Комфорт-Сервіс” діяв більш злагоджено та ефективно, створюючи частіше гострі моменти біля воріт суперників. “Стандартівці” відповідали контратаками. У середині першого тайму після проходу лівим флангом та ударом від Сергія Степанюка, м’яч в свої ворота “зрізав” Дмитро Жовтун, і “Комфорт-Сервіс” повів у рахунку 1:0. Після пропущеного голу “Рівнестандарт ДЮСШ-4” намагався заграти дещо активніше, але суперники в захисті діяли майже без помилок, натомість вони відповідали ще гострішими контрвипадами.

За мінімальної переваги “Комфорт-Сервісу” завершився перший тайм і пройшло п’ятнадцять з двадцяти хвилин другої половини. В час, що залишився “Рівнестандарт ДЮСШ-4” довелося йти у “ва-банк”, тобто, підключати воротаря до атак, залишаючи свої ворота порожніми. Ризик себе виправдав, за 4:25 до фінальної сирени, після затяжної атаки, Володимир Сондак зумів проштовхнути м’яча у ворота суперників і зрівняти рахунок. Все йшло до того, що і переможець цієї пари мав би визначитись у післяматчевих пенальті, але за 2:12 до завершення матчу гравцям “Рівнестандарт ДЮСШ-4” вдалося як по нотам розіграти кутовий та вивести на ударну позицію автора автоголу Дмитра Жовтуна, який не змарнував нагоди виправитись та вивести свою команду вперед. В час, що залишився, усі намагання врятувати матч “Комфорт-Сервісом” завершились нічим, і “Рівнестандарт ДЮСШ-4” вийшов до фіналу турніру.

Відеоогляд півфінальної гри:

Тож, у фінальному матчі за Кубок міського голови Рівного зустрінуться “Поліська Січ” та “Рівнестандарт ДЮСШ-4”. Гра відбудеться у Спорткомплексі “ДЮСШ-4” у неділю 29 грудня та розпочнеться о 12:00. Відеотрансляцію матчу, Ви можете переглянути на сайті ТРК РИТМ.

Зазначимо, що переможець Кубку міського голови Рівного 2018 визначився в серії післяматчевих пенальті, в яких “Славія” обіграла “Комфорт-Сервіс”. “Славія” вигравали цей трофей останні чотири роки поспіль, але цьогоріч не бере участі у футзальних змаганнях. Щодо “Рівнестандарт ДЮСШ-4”, то для цієї команди 2019 рік є дебютним. Команда бере участь, і доволі успішно, у всіх можливих турнірах з футзалу, як міських, так і обласних і всеукраїнських.

Окрім, виходу до фіналу Кубку міського голови Рівного, “Рівнестандарт ДЮСШ-4” лідирує в Аматорській футзальній лізі Рівненщини, здобувши 8 перемог у восьми матчах. У другій лізі Чемпіонату України, рівняни відіграли три тури, в яких здобули дві перемоги, зазнавши однієї поразки та мають хороші шанси вийти до фінальної частини цих змагань. Головний тренер “Рівнестандарт ДЮСШ-4” Юрій Баховський розповів, що стратегія клубу при формуванні складу – це вихованці саме рівненського футзалу, і рівень школи та підготовки гравців в нашому місті дозволяє за таких умов побудувати боєздатну команду, яка зможе грати на найвищому рівні. Юрій Баховський каже, що йому вдалося зібрати майже усіх найкращих вихованців рівненського футзалу, які в різні роки встигли пограти на професійному рівні, як за “Крадинал-Рівне” так і за МФК “Рівне” та інші команди.

Наразі “Рівнестандарт ДЮСШ-4” перебуває на стадії становлення, але має дуже амбітні плани, і вже зараз перед футболістами стоїть завдання перемагати в кожній грі, а Кубок міського голови Рівного може стати першим здобутим трофеєм в історії клубу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv