Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Рівненська співачка-волонтерка Христина Панасюк побувала майже в усіх гарячих точках Донбасу

31.12.2019 20:12   Джерело: RvNews
Автор : Новини Рівненщини

Вона присвячує пісні українським бійцям та виконує їх під гітару на фронтових концертах на сході України. З 2014 року рівненська співачка-волонтерка Христина Панасюк побувала майже в усіх гарячих точках Донбасу. За цей період на рахунку дівчини вже більше сотні виступів у районі бойових дій.

– Чесно кажучи, я їх не рахую. Хіба що на початку створювала на комп’ютері папки «АТО-1», «АТО-2»… і зберігала світлини з поїздок. Мені здавалося, що війна закінчиться швидко і залишаться от такі збережені спогади. Та концерти стали відбуватися все частіше. З листопада 2014-го і до сьогодні намагаюсь їздити хоча б раз на місяць, – розповідає Христина.

Перша поїздка на буремний Донбас стала для співачки своєрідним щепленням. Побачивши в очах вояків одночасно біль, надію і віру в перемогу, зрозуміла, що добре слово та пісня неабияк можуть підтримати.

– Під час різдвяної поїздки на «Світлодарці» була ситуація, коли я не зрозуміла, чому декілька людей дружно покинули будиночок під час мого виступу. А виявилось, що вони спостерігали, звідки ведеться артилерійський обстріл. Якраз над імпровізованим концертним залом літали снаряди. Я потім виходжу і жартую, мовляв, от знову все пропустила. Нічого не побачила, тільки почула, – згадує дівчина.

У мирному житті Христина – викладач у музичній школі. Вона навчає дітей грі на фортепіано. Але музична діяльність не заважає виконавиці залишатися однією з найактивніших учасниць громадської організації «Допомога армії – Рівне». З перших днів війни волонтерка серед тих, хто забезпечував бійців усім необхідним: їжею, одягом, обладнанням та автівками.

– Цього року в Італії, за кошти від проданих музичних дисків з моїми піснями, ми зібрали гроші виключно на допомогу армії. Українська громада також дуже допомагала. Хотіла купити дрон, але в підрозділі, для якого планувалося придбання, він вже був. А от батарейок до нього не було. Ціна однієї становила 5-6 тисяч гривень. Без акумуляторів належної якості «літати» небезпечно, тож саме їх і купили бійцям, – наголошує співачка.

Музичний доробок Христини Панасюк налічує вже чотири альбоми. Останній – під назвою «Небо одне на всіх» – випущений нещодавно. Його презентація незабаром відбудеться у Рівному. 

А з нагоди новорічно-різдвяних свят дівчина бажає всім нашим захисникам та захисницям сили та витримки:

– Щастя, кохання та обов’язково перемоги. Хай свята будуть світлими й позитивними, а прийдешній рік – переможним!

Автор: Олексій Мосейченок, АрміяInform

Фото автора

null
Фото: Олексій Мосейченок



 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews