Рівненські письменники отримали відзнаки

06.01.2020 10:12   Джерело: ostrog.rayon.in.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

Двоє рівненських письменників отримали високі відзнаки в царині української літератури.

Пише https://ostrog.rayon.in.ua

Книга Ярослава Поліщука увійшла до переліку найкращих українських книжок 2019 року за версією ПЕН-клубу України. А викладачка «Острозької академії» Оксана Пухонська здобула престижну літературну премію.

«У нашому списку – книжки, які нас надихали, змінювали і наповнювали. Книжки, які стали подіями і оприявили важливі тенденції. Книжки, які з’явилися завдяки українським письменникам, перекладачам, ілюстраторам, дизайнерам, редакторам і видавцям. І це чудова нагода подякувати їм за цей насичений книжковий рік!», – повідомляє ПЕН-клуб, надаючи перелік.

null
Ярослав Поліщук

В ньому «Фронтирна ідентичність: Одеса ХХ століття (Дух і Літера)» автора Ярослава Поліщука.

Літературознавець народився на Кореччині, закінчив РДГУ, викладав в «Острозькій академії», а зараз – професор кафедри україністики Інституту російської та української філології Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща).

null
Оксана Пухонська

Оксана Пухонська стала лауреатом премії Пантелеймона Куліша за 2020 рік.

Її нагороджено за монографію «Літературний вимір пам’яті», яка стала новаторською у світі сучасної української літератури та культури пам’яті.

За матеріалами https://ostrog.rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ostrog.rayon.in.ua