Біосферний резерват створюють на Рівненщині під егідою ЮНЕСКО

15.01.2020 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Транскордонний біосферний резерват «Прип'ятське Полісся» може стати другим об’єктом в Рівненській області, який охоронятиметься ЮНЕСКО.

Біосферний резерват об’єднає території України та Білорусі. До нього увійдуть три області – Рівненщина, Волинь і Житомирщина. У нашому регіоні проєкт буде реалізовуватися у північних районах. Тож триватимуть круглі столи, зустрічі з експертами й науковцями, де окреслять для громадськості природну та культурну цінність майбутнього резервату, його межі.

«Визнання високої природної спадщини на світовому рівні дасть поштовх до залучення інвестицій, розвитку туризму, місцевого бізнесу та ремесел, -  наголосив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів. - Тому доручаю профільним департаментам сприяти у реалізації проєкту, а департаменту економічного розвитку та інвестицій проаналізувати усі можливі застереження для розвитку бізнесу, зокрема в частині обмежень для ведення їх діяльності».

Нагадаємо, домовленості щодо створення біосферного резервату «Прип'ятське Полісся» досягли ще торік у жовтні президенти України й Білорусі Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко на форумі регіонів у Житомирі.

Біосферний резерват – територія, на яку поширюється міжнародна програма охорони навколишнього середовища ЮНЕСКО «Людина і біосфера», спрямована на забезпечення збалансованих відносин між людиною і природою.

До сьогодні під охороною ЮНЕСКО на території Рівненщини перебуває один об’єкт. Це геодезична Дуга Струве протяжністю 2 820 км. Проєкт об’єднав 10 країн, серед яких і Україна, яка знаходиться на 25-градусному меридіані східної довготи, вздовж якого прокладали геодезичні точки, у тому числі в селі Гірники Дубенського району.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews