У Рівному відкрили «Академію всебічного супроводу особливих дітей та їх родин»

25.01.2020 20:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Проєкт створили з метою надання консультативної, корекційно-розвивальної  допомоги з питань освіти та соціалізації дітей з особливими освітніми потребами та їх родин. Відкриття «академії» відбулося 24 січня у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

«Ми відкрили майже всі інклюзивно-ресурсні центри, що запланували створити на Рівненщині. Кожна друга школа в області є інклюзивною. В той же час я хочу звернутися до освітян та закликати всіх постійно йти назустріч дітям з особливими освітніми потребами. Адже, зустрівшись з ними хоч раз, ви не зможете залишити цих дітей без  уваги та підтримки», – розповів начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Серед напрямів діяльності «Академії всебічного супроводу особливих дітей та їх родин» – музична терапія та освіта; спортивний та фізичний розвиток; психосоціальна адаптація та професійне орієнтування; розвиткові та релаксаційні заняття; впровадження результатів наукових досліджень в психолого-педагогічну і методичну практику роботи з дітьми з особливими освітніми потребами; професійний розвиток педагогічних працівників, фахівців ІРЦ, керівників, педагогічних і методичних працівників закладів освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням Рівненської області, фахова допомога родинам дітей з особливими освітніми потребами.

Пресслужба управління освіти і науки
Рівненської обласної державної адміністрації


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews