Рівненська обласна дитяча лікарня отримала нове обладнання

27.01.2020 18:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 

Сучасний портативний УЗД апарат передали Рівненській обласній дитячій лікарні.

Фахівці обласної дитячої лікарні тепер зможуть проводити УЗД обстеження завдяки сучасному портативному обладнанню. Наразі в медичному закладі працює три УЗД кабінети та сім стаціонарних апаратів для обстеження. Новий апарат дасть можливість набагато точніше проводити обстеження, він зручний в користуванні.

«Головна перевага нового обладнання в тому, що не дитина йде в медичний кабінет на обстеження, а сам апарат можна перевезти в палату до пацієнта зі складними випадками», - розповідає головний лікар обласної дитячої лікарні Віталій Бойко.

Обладнання для ультразвукового дослідження придбали в рамках програми «Підвищуємо медичні стандарти – рятуємо дитячі життя» за кошти Міністерства закордонних справ Польщі. Його ціна 25 тисяч євро. Аби передати апарат рівненським лікарям, в обласний центр приїхали Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі та Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур.

«Це мій не перший візит до Рівного. Я дуже радий, що ми багато років продовжуємо плідну співпрацю. Загалом, цей проєкт передбачав два основні етапи. Перший – придбання портативного УЗД апарату, а другий – навчання рівненських лікарів на базі лікарні в місті Ольштин. Сподіваюсь, цей портативний УЗД апарат врятує не одне життя», - зазначив посол.

У рамках проєкту «Підвищуємо медичні стандарти – рятуємо дитячі життя» у минулому році хірурги, лори, офтальмологи, анестезіологи та операційні сестри з обласної дитячої лікарні відвідали воєводську спеціалізовану дитячу лікарню в Ольштині. Там вони переймали досвід польських колег.

«Приємно, що наші рівненські лікарі мали змогу обмінятися досвідом з польськими колегами та відвідати медичний заклад у Польщі. Важливо й те, що зараз в Україні триває другий етап медичної реформи. Щиро вдячні польським колегам, які нас підтримують», - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Сьогодні ми підсумовуємо результати ще одного українсько-польського проєкту у сфері медицини. Сподіваюсь, ми будемо і надалі будемо проводити спільні проєкти. У нас є дуже гарна перспектива в цьому», - наголосив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews