Вже цієї весни в Україні з'являться електронні лікарняні

29.01.2020 10:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Цей крок передбачає автоматизацію процесів та дає можливість відслідкувати весь процес оформлення лікарняного.

Про це заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль заявив під час пресбрифінгу «Розвиток державних фондів соціального страхування: проблеми та перспективи».

«З 1 квітня в Україні з’являться електронні лікарняні. Це буде перший етап, але цей крок дозволить навести лад у системі та продовжити боротьбу з корупцією у сфері соціального страхування. Нам потрібні незворотні зміни, які покращать ситуацію у системі соціального страхування України», - наголосив Олег Коваль.

За словами заступника Міністра соціальної політики, електронний лікарняний принесе більше прозорості та відкритості у процес видачі лікарняних.

«Цей крок передбачає автоматизацію процесів та дає можливість відслідкувати весь процес оформлення лікарняного: кожен лікар, який видає лікарняний повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі. Інформація через реєстр в Пенсійному Фонді буде автоматично передана у Фонд соціального страхування – в установі одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію – оскільки є платником єдиного соціального внеску. Весь процес буде прозорим», - підкреслив Олег Коваль.

Так, передбачається:

1. Кожен лікарняний повинен бути підписаний електронним цифровим підписом;

2. Електронний обіг дасть можливість відслідкувати, чи лікарняний видав профільний лікар;

3. Можливість відслідковувати потенційні «схеми».

Як резюмумав Олег Коваль, перший етап впровадження електронного лікарняного стане можливим завдяки старту проекту e-Health, головним розпорядником якого є Міністерство охорони здоров’я.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews