Три дубенські громади виступають проти приєднання до міста

30.01.2020 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Голови Тараканівської, Повчанської та Мирогощанської ОТГ підготували спільне звернення, відкидаючи прагнення облдержадміністрації приєднати їх до міста Дубно.

Голови трьох об'єднаних громад Дубенщини обурені намірами приєднати їх ОТГ до складу великої потенційної громади з центром у місті Дубно.

Голови Тараканівської, Повчанської та Мирогощанської ОТГ підготували спільне звернення, відкидаючи прагнення облдержадміністрації приєднати їх до міста Дубно. Спільне звернення адресували до Верховної Ради, Міністерства розвитку громад та територій, рівненських облради та ОДА, районних ради й адміністрації, а також Асоціації міст України та Асоціації об'єднаних громад.

У зверненні наголошують, що громади створені за принципом добровільності. Тож формування Дубенської міської ОТГ з одночасною ліквідацією їх громад нівелює ідею добровільного об'єднання та суперечить законам.

«По перспективному плану у нас є Повчанська, Тараканівська та Мирогощанська ОТГ. Підстав, щоб вносити змін до перспективного плану немає. Якщо громади самі вирішать, що хочуть до когось приєднатись, а це мають бути їхні сесійні рішення, можна буде говорити про якісь зміни», – пояснив директор Рівненського регіонального офісу U-LEAD Руслан Сивий для «Рівне 1».

Відповідно до проєкту нового адміністративно-територіального поділу області у Дубенському районі має залишитись 4 ОТГ. Наявні Повчанську, Мирогощанську та Тараканівську громади в Рівненській ОДА «об'єднали» у Дубенську ОТГ.

«Я вважаю, що план обласної адміністрації – це один з варіантів оптимізації, який можна розглядати, можна приймати або ні. Все на розсуд громад Рівненщини. Якщо укрупнення відбувається добровільно – я не бачу проблем. Якщо ж ні, то це не добровільне об’єднання, це інший формат. Але у нас зараз діє добровільне об’єднання, тому потрібна згода громад», – додає Руслан Сивий.

Якщо звернення проігнорують, Мирогощанська, Повчанська та Тараканівська ОТГ залишають за собою право звернутися до суду.

За матеріалами

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews