Аграрна галузь Рівненської області може отримати суттєву фінансову підтримку від держави

30.01.2020 19:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Цього року аграрна галузь Рівненської області може отримати суттєву фінансову підтримку від держави. Для цього агровиробникам необхідно взяти участь у державних програмах кредитування АПК.

Зокрема, допомогу можуть отримати господарники, що займаються садівництвом, тваринництвом, фермерством. Також держава частково компенсуватиме вартість сільськогосподарської техніки та обладнання.

На це у державному бюджеті на 2020 рік передбачено 4,2 млрд грн. Важливо, що 1,2 млрд грн з цих коштів передбачається виділити на ще одну програму –здешевлення кредитів для сільгоспвиробників.

Зокрема, ініціатива включатиме:

- компенсацію відсотків за кредитами для с/г підприємств, які мають щорічний оборот до 20 млн грн. Цей напрям не матиме обмежень щодо цільового використання кредитів. Держава компенсуватиме до 1,5 облікової ставки НБУ, кінцева вартість кредиту для сільгоспвиробника не перевищуватиме 5 %;

- компенсацію відсотків за кредитами, залученими на розвиток тваринництва, в тому числі «нішеві» напрями – вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво та інші. Передбачається, що сума кредитів не має перевищувати 10-15 млн грн;

- компенсацію відсотків за кредитами, залученими під купівлю земель с/г призначення. Напрям буде розповсюджуватися на сільгоспвиробників різних форм господарювання. Сума компенсації відсотків не буде перевищувати 5 млн грн на рік.

Порядки використання коштів за вищезазначеними напрямами державної підтримки розробляються та будуть затверджені до кінця лютого поточного року.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews