У 2020 рік Рівненщина увійшла із хорошою динамікою

05.02.2020 12:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Рекордний врожай, зростання власних бюджетів на 18%, третє місце в Україні за розвитком промисловості, а також зменшення заборгованості зарплати у 6 разів. Із такими показниками Рівненщина завершила 2019 рік.

Про підсумки року йшлося на колегії ОДА.

«Можемо із впевненістю констатувати, що у 2020 рік Рівненщина увійшла впевнено та  із хорошою динамікою. Цьому, передусім, сприяло налагодження партнерських відносин з бізнесом і громадськістю», - наголосив голова ОДА Віталій Коваль.

Голова ОДА подякував за співпрацю правоохоронним органам із «детінізації» економіки, прикладом якої стало припинення діяльності нелегальних АЗС.

Презентуючи досягнення області, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко відмітив, що торік Рівненщина на 6% наростила промислове виробництво, тоді як загалом у  державі спостерігається спад. Вагомим є внесок галузі у наповнення бюджетів – обласного та державного.

Суттєвими є досягнення і в АПК. Зокрема, із введенням в дію зерносушильного комплексу в Костополі область повністю закрила потребу у зберіганні зерна, що є конкурентною перевагою Рівненщини.  «Прикметно, що аграрії області все активніше користуються аграрними розписками.  У розвиток галузі торік залучили понад 550 млн. грн. інвестицій, а це майже вп’ятеро більше попереднього року», - констатував профільний заступник.

Як наголосив Ігор Тимошенко, серед важливих програм для бізнесу Рівненщини у 2020 році повинна стати ініційована Президентом України  державна програма «Доступні кредити 5-7-9 %», на реалізацію якої спрямують 2 млрд  грн. Програма дозволить суттєво здешевити кредити для малого підприємництва та сприятиме створенню  робочих місць.

Тому під час колегії голів РДА, керівників міст та ОТГ закликали долучатися до роз’яснення переваг державних і обласних програм для підтримки підприємництва. Адже від успішного бізнесу залежить розвиток економіки.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews