Рівненський «Центрі пробації» відсвяткував ювілей

09.02.2020 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Реабілітацією правопорушників шляхом допомоги, підтримки, мотивації, а не позбавлення волі, займаються працівники філії Державної установи «Центру пробації» у Рівненській області.

Закону України «Про пробацію» - 5 років. Основна мета таких змін - створити повноцінну систему пробації, яка здатна забезпечити реабілітацію правопорушників та створити баланс між безпекою суспільства та запобіганням скоєння злочинів. Таким чином, застосування санкцій та попереджувальних заходів дасть змогу зменшити державні витрати на утримання правопорушників у місцях позбавлення волі та сфокусувати ресурси на їх реабілітації, допоможе зберегти соціально-корисний громадянський потенціал. В результаті до суспільства повинна повернутися повноцінна людина, яка не порушує законодавство, чесно працює та сплачує податки.

Працівників філії Державної установи з ювілеєм прийшли сьогодні привітати перший заступник голови РОДА Сергій Подолін, перший заступник Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, керуючий справами виконкому Рівнеради Петро Середюк, архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон та керівники правоохоронних органів.

«Ви робите важливу державну справу, яка потребує високої професійної відповідальності та моральних чеснот. Справу, яка працює на благо громадян України та стоїть на захисті їх конституційних прав. Тому хочу побажати вам і надалі працювати з такою наполегливістю і результативністю. Здоров’я, успіху, натхнення вам в нелегкій справі», - привітав колектив Сергій Подолін.

Також вручив почесні грамоти Рівненської обласної державної адміністрації за «високі показники у службовій діяльності» підполковнику внутрішньої служби Святославу Степанюку і психологу Віті Безушко.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews