Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Заступник Рябошапки назвав дедлайн оновлення обласних прокуратур

09.02.2020 10:12   Джерело: ukrinform.ua
Автор : Новини Рівненщини
До кінця травня буде оновлено склад всіх обласних прокуратур, далі черга за місцевими.

Про це розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода" заступник генерального прокурора України Віктор Чумак, пише https://www.ukrinform.ua.

"З 1 березня та ж сама історія. Буде така ж сама процедура тестування (як і в Офісі генерального прокурора - ред.). Атестація буде проходити по обласних прокуратурах. Ми розподілили цих людей, які проходять службу в обласних прокуратурах, а там трохи більше 3 тисяч. І вони у три дні приїдуть в Київ і здадуть відповідні тести, тести комп’ютерні, а потім по черзі будуть приїжджати відповідними групами для того, щоб не оголювати там прокуратури, і проходитимуть співбесіди... Я думаю, що ми впораємося до кінця травня місяця", - сказав Чумак.

Однак на цьому, реформування прокуратури, за його словами, не завершиться. Далі справа за місцевими прокуратурами.

"Це будуть тільки обласні прокуратури. А є ще місцеві, які теж треба буде провести. А там найбільша кількість прокурорів... А там ще 5 тисяч", - зауважив заступник генпрокурора.

Він зазначив, що для перезавантаження прокуратури на всіх рівнях законодавством визначено строк 2 роки, однак керівництво ОГП сподівається, що організують все за коротші терміни.

Чумак також розповів, що оклад прокурора місцевої прокуратури нині складає без премій і надбавок 23 тисячі гривень.

"23 тисячі – оклад у прокурора місцевої прокуратури. Ми достатньо серйозно збільшили оклади прокурорів. Це вже серйозні кошти, за які можна, по-перше, і вимагати роботу, а по-друге, які зменшують ризик усе-таки корупційних ризиків", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Руслан Рябошапка оголосив про запуск реформи Генпрокуратури після ухвалення 19 вересня відповідного закону.

Реформа відомства розпочалася з атестації прокурорів ГПУ та створення Офісу генерального прокурора. Заяви про намір пройти атестацію написали 1083 прокурори ГПУ. З них успішно пройшли три етапи 610 прокурорів, тобто 56%.

Атестація працівників регіональних та місцевих прокуратур розпочинається у 2020 році. Процедуру переатестації прокурорів планують завершити до 1 вересня 2020 року.

2 січня 2020 року в Україні почав роботу Офіс генерального прокурора. Добір на вакантні посади у відомство було оголошено 20 січня 2020 року.

За матеріалами https://www.ukrinform.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukrinform.ua