Cекретар міської ради Рівного прозвітувався про роботу (ВІДЕО)

10.02.2020 20:12   Джерело: ritm.tv/
Опубліковано : Новини Рівненщини

Секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук уже вдев’яте прозвітував про свою депутатську діяльність. На цей раз посадовець вирішив до річного звіту додати й підсумковий, за останні три з половиною роки.

Усю пророблену робота, зазначає Сергій Паладійчук, можна розділити на п’ять напрямків:

 

«Це ті 5 напрямків, на які я, як секретар, роблю основні акценти і основні зусилля. Перш за все, це мабуть основна задача, заради якої мене обирали – це вдосконалення роботи міської ради. Наступна річ, це розвиток, проекти й ініціативи. Третя річ, яку завжди очікують люди, це соціальні проекти й благодійність, робота з дітьми та молоддю. І п’ятий напрямок, це проекти у сфері культури та туристичної привабливості».

За час перебування на посаді секретаря міської ради, говорить Сергій Паладійчук, влада у місті стала більш публічною, а також вдалося скоротити час проходження рішення з моменту виникнення, до моменту голосування на сесії.

«Це була моя головна амбіція – скоротити час проходження рішення від заяви до сесійної зали максимально. І сьогодні можу сказати впевнено, що на сьогодні ми маємо ситуацію уже 2-3 місяці, але я людина таки достатньо максималіст по життю, я хочу щоб ми вийшли на модель місяць – півтора», - наголосив секретар міськради й на стратегії розвитку Рівного.

За його оцінками, місто в майбутньому має стати одним із регіональних лідерів Східної Європи:

«Взагалі стратегія Велике Рівне будується на трьої основних стовпах – це Величне Рівне, Велике Рівне та Перспективне Рівне. Я завжди казав, я хочу, щоб наше місто конкурувало з Брестом, з Любліном, зі Львовом зрештою, але не конкурувало з Новоградом-Волинським, з Дубно – при всій повазі до цих міст».

За три з половиною роки секретар міської ради підготував понад 80 проєктів рішень, серед яких створення таких програм як «Безпечне місто», «Енергодім Рівне», програму розвитку пластового руху, велодозвілля та інші. Було проведено 4 бізнес-форуми «Велике Рівне» та створено «Центр енергоефективності»:

«Зокрема у 2018 році відкрили брифінг-залу для семінарів, в 2019 році відкрили виставкову залу. Цей центр став спільним проектом влади, бізнесу та університету. Ми не залучали бюджетні кошти».

За рахунок проєктів із термомодернізації та енергозбереження, Рівне вдвічі зменшило споживання газу, а до 2021 року ця цифра має ще подвоїтися.

«Особисто з Васильчуком, з Хомком (Сергій Васильчук – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, Володимир Хомко – міський голова Рівного – прим. авт.) добилися того, що в місті Рівному за цих десять років майже втричі скоротилося споживання природнього газу».

Також секретар міської ради є співорганізатором створення Громадського бюджету, а також ініціатором благодійних і соціальних проєктів – розпочинаючи  від університету третього віку і завершуючи молодіжною радою. Значна увага приділяється й медицині.

«Дуже важливий, до речі, проект, я ним пишаюся, це те, що нам в міській раді уже два роки вдається реалізовувати проект «Профілактики та лікування серцево-судинних захворювань» у вигляді трьох безкоштовних днів перебування у міській лікарні».

Поставлені також уже плани на майбутнє, серед основних – проєктування веломістечка, розвиток співпраці із ОТГ та реалізація у Рівному системи муніципального велопрокату.

За матеріалами ТРК РИТМ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv/