Ветерани Афганської війни зустрілися з обласною владою Рівненщини

13.02.2020 21:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав ветерани Афганської війни зустрілися з обласною владою. Представники районних й міських осередків обговорили, як виконуються соціальні гарантії стосовно цієї категорії громадян.

«Війна забрала життя 103 військовослужбовці з Рівненської області. Двоє пропали безвісти. На сьогодні залишилося 45 сімей загиблих воїнів в Афганістані. Ветеранська спілка спільно з владою працюють над вирішенням потреб афганців», - звернувся до керівник обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Зінич до учасників заходу.

Так, з обласного бюджету на проєктну діяльність організації виділялися кошти, окрім того сім’ям загиблих виплачують матеріальну допомогу. Допомагають й ветеранам, які лікувалися після складних операцій.

Сергій Зінич подякував владі за підтримку. Особливу вдячність керівник організації висловив колективам медичних закладів – обласному госпіталю ветеранів війни та обласному клінічному лікувально-діагностичному центру ім. В. Поліщука. Адже тут ветерани постійно отримують послуги з лікування та реабілітації.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін подякував хлопцям за їхній подвиг та запевнив, що влада і надалі підтримуватиме учасників бойових дій. Задля цього рекомендуватимуть об’єднаним громадам розробляти програми підтримки цієї категорії громадян. Окрім того, посадовець закликав афганців до активної співпраці, у тому числі й у рамках координаційної ради з питань ветеранів, учасників бойових дій, що діє при Рівненській ОДА.

Нагадаємо, 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З цієї нагоди у містах і районах області відбудуться меморіальні заходи – покладання квітів до пам’ятних місць, панахиди за загиблими, мітинги-реквієми.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews