У Зеленського порадили українцям «не відкривати вікна», аби менше платити за опалення

15.02.2020 19:09   Джерело: pb-news.info
Опубліковано : Новини Рівненщини

Заступниця голови Офісу президента Юлія Ковалів порекомендувала українцям “не відкривати вікна”, щоб менше платити за тепло.

Про це вона заявила в ефірі ток-шоу “Свобода слова” на телеканалі “Україна”, інформує Depo.ua.

Спершу Ковалів розповіла про те, як уряду вдалося знизити суми в платіжках українців, навівши приклад — свого дідуся. “Мій дідусь, йому 81 рік, 55 він пропрацював лікарем в лікарні маленького містечка. Він — той, кому ця платіжка важлива, тому що у нього пенсія близько 3 тисяч гривень. Він отримав платіжку за грудень, вона стала менше на 220 гривень, отримав за січень — вона теж стала менше в такому районі. Що важливо? При цьому розмір субсидії таким людям не змінився. Розмір цієї субсидії на цю знижку не перераховується”, — запевнила вона.

Далі Ковалів заявила, що якими б не були тарифи та які б кроки не робив уряд щодо врегулювання вартості комунальних послуг, важливо, щоб українці дбали про енергозбереження.

“Що важливо ще: ми довго говоримо говоримо про тарифи, собівартість… І я згодна з мером Миколаєва, він говорить: ми встановили індивідуальні теплові пункти. Ось стало тепло, температура в грудні +5°С — значить не треба відкривати вікна. у нас не може бути в +27°С ..+30°С в квартирі і за все це ми платимо”, — підкреслила Ковалів.

Також вона порадила українцям встановлювати газові лічильники. “Треба встановлювати лічильники, щоб кожен з нас розумів, за що конкретно він платить”, — додала вона.

Джерело: https://www.pb-news.info


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pb-news.info