Рівненська ОДА ініціювала аудит закупівель енергоносіїв бюджетними організаціями

22.02.2020 20:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Із пропозицією провести аудит закупівельних цін на енергоносії Рівненська ОДА звернулася до Західного офісу державної аудитслужби.

Попередньо, за дорученням заступниці голови ОДА Людмили Шатковської, департамент ЖКГ, енергетики та енергоефективності проаналізував такі закупівлі. Виявилося, що окремі бюджетні організації області провели тендери, за результатами яких вартість газу і електрики була суттєво завищена.

«Є випадки, коли закупівельні ціни в договорах були завищені у 2 рази, аніж в середньому на ринку. Як по газу, так і по електроенергії. Це означає, що ціни не аналізувалися, або ж тендери були проведені безвідповідально. До того ж, організації не проводили додаткові угоди під час зменшення ціни. На сьогодні держаудитслужба вже включилася в роботу, за результатами будуть прийняті відповідні рішення», - прокоментувала Людмила Шатковська.

У зв’язку з цим, під час селекторної наради вона звернулася до керівників РДА, структурних підрозділів ОДА, розпорядників бюджетних коштів ще раз проаналізувати тендерну документацію та, по можливості, переглянути договори на 2020 рік щодо закупівельних цін на енергоносії.

Також Людмила Шатковська наголосила, що тим організаціям, які укладали угоди із цінами, вищими від середньоринкових, ОДА буде відмовляти у коштах на утеплення в рамках Програми енергоефективності.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews