У Рівному відбудеться вручення премії імені Анатолія Криловця

25.02.2020 06:13   Джерело: Вісті Рівне
Опубліковано : Вікторія Синиця

Сьогодні о 13:00 в Рівненській обласній бібліотеці відбудеться вечір пам’яті Анатолія Криловця, під час якого відбудеться вручення літературної премії його імені.

25 лютого о 13:00 в Рівненській обласній бібліотеці відбудеться вечір пам’яті Анатолія Криловця – відомого українського поета, члена Національної спілки письменників України, кандидата філологічних наук, доцента, відмінника освіти України - «Його вселенська тимчасовість».

Під час заходу із вшанування пам’яті митця відбудеться вручення літературної премії його імені.

Премія буде присуджена з метою популяризації та підтримки талановитих українських письменників за вагомі твори високого ліричного змісту та звучання в номінаціях: «Любовна лірика» та «Філософська лірика». Вручатиметься вона щороку до дня народження Анатолія Олександровича Криловця.

Анатолій Криловець – автор десяти поетичних книг: «Великдень гряде!», «Скресання», «Друга чаша, «Похмілля», «Моя вселенська тимчасовість», «Поезії взаємне почуття», «Птаху судились крила», «Квітка щастя», «Корона», «Запрошення до Африки». Лауреат Всеукраїнської літературної премії «Благовіст», премії імені Валер’яна Поліщука та премії імені Василя Юхимовича.

До речі, сам Анатолій Криловець у свій час став ініціатором заснування літерної премії імені іншого відомого земляка - Михайла Дубова, яка щорічно присуджується за найкращий літературний дебют в номінаціях «Поезія», «Проза», «Літературна критика і літературознавство».

Крім того, Анатолій Криловець був ініціатором започаткування й Всеукраїнської літературної премії імені Івана Низового - поета з Луганщини.

За матеріалами http://www.visti.rovno.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вісті Рівне