У Рівненській ОДА обговорили будівництво школи у Вирах

26.02.2020 09:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Пропозиції щодо початку будівництва школи у Вирах в ОДА розглянуть після того, як в селі буде відновлено освітній процес, адже діти не повинні переривати навчання.

Кроки щодо будівництва нової школи у селі Вири Сарненського району обговорили у Рівненській ОДА.

Нагадаємо, 24 лютого батьки не пустили дітей в школу через переповненість закладу. Нині там навчається шість сотень учнів, а приміщення розраховане на 220.

Із керівництвом Вирівської ОТГ зустрівся голова ОДА Віталій Коваль, його перший заступник Сергій Подолін, голова Сарненської РДА Олександр Кохан, представники управлінь.

«Ситуацію у Вирах знаю. Це село із однією з найвищих народжуваностей в області, тому будівництво нової школи там повинно точно розпочатися. Але, першим кроком має стати те, що діти підуть у школу. Після цього ми разом з профільним заступником і департаментом будівництва розглядаємо алгоритм дій», - зазначив Віталій Коваль.

Він пояснив, що на фінансування з державного фонду регіонального розвитку на 2020 рік комісія включила ті 13 об’єктів, будівництво яких вже розпочалося. Разом з тим, стартує конкурс на наступний рік, і громада може подавати пропозиції. Також почати будівництво можна і буде з коштів місцевого бюджету, зокрема, на сьогодні район має вільні залишки освітньої субвенції.

Пропозиції щодо початку будівництва школи у Вирах в ОДА розглянуть після того, як в селі буде відновлено освітній процес, адже діти не повинні переривати навчання.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews