У Демидівці поліція вилучила понад пів тонни фальсифікованого алкоголю цигарки без акцизу

Слідчо-оперативна група виявила та вилучила 245 пляшок горілки із акцизними марками, що мали явні ознаки підробки, 430 літрів спирту у різних ємностях, а також 2046 пачок цигарок, переважна більшість яких без акцизу. 

У протидії нелегальному обігу тютюнових виробів, спирту та лікеро-горілчаної продукції вчора, 25 лютого, поліцейські Демидівського відділення поліції викрили 24-річного жителя Рівненського району на незаконному придбанні та перевезенні підакцизних товарів із ознаками підробки.

У селищі Демидівка у поле зору групи реагування патрульної поліції потрапив вантажний бус «Mercedes Vito» із механічними пошкодженнями.

Під час спілкування із водієм та за результатами поверхневої перевірки поліцейські виявили у вантажному відсіку алкоголь та тютюнові вироби сумнівного походження.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка виявила та вилучила 245 пляшок горілки із акцизними марками, що мали явні ознаки підробки, 430 літрів спирту у різних ємностях, а також 2046 пачок цигарок, переважна більшість яких без акцизу. 

За фактом зберігання і перевезення товарів із підробленими марками акцизного податку розпочато досудове розслідування з частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України. 

У рамках кримінального провадження слідчі Демидівського відділення поліції підготували клопотання до суду про накладення арешту на транспортний засіб та вилучену продукцію. Акцизні марки скеровуватимуться на експертизу.

Крім того, вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 204 Кримінального кодексу України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів).

Нагадаємо, що на виконання рішення Уряду в Україні проводиться комплекс превентивних заходів із детінізації економіки. З цією метою в усіх областях працюватимуть міжвідомчі робочі групи. На активізації роботи в цьому напрямі наголосив і голова Національної поліції Ігор Клименко вчора, 25 лютого, під час відеоселекторної наради за участі керівників центрального апарату та територіальних підрозділів. 

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області