Рівняни зможуть користуватися біорозкладними пакетами

26.02.2020 21:18   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Новини Рівненщини

Біорозкладні пакети невдовзі можна буде придбати на сортувальній станції, яку нещодавно відкрили у Рівному за адресою вул. Хмільна, 40.

Про це повідомляють на сторінці Фейсбук Екологічні

Екологічна грамотність України підвищується, а одним з ворогів екології оголошений поліетиленовий пакет.

Дніпровський “Новіс” – перший в Україні завод, який розробив і сертифікував за міжнародними стандартами пакети, що розкладаються за 90 днів.

Директор заводу Андрій Береза ​​розповів, що ідею біорозкладних пакетів вони побачили 3 роки тому, на виставці у Німеччині. Це були пакети з картопляного крохмалю, але для їх розкладання потребувався промисловий компостер.

«Всі ми викидаємо сміття і рідко замислюємося, що складаючи залишки їжі у пластиковий пакет, ми їх консервуємо на століття», – каже Андрій Береза. Тому, команда заводу розробила пакети, які, за словами директора, є на 100% біорозкладними та компостуються в домашніх умовах. Вони розпадаються на біологічні речовини та надалі можуть використовуватися як добрива.

Наразі багато країн забороняють поліетиленові пакети у торгових мережах і точках продажу. Країни переходять на папір і біорозкладні пакети, тому у Європі наразі йде суцільна сертифікація продукції.

Наразі кілька мереж тестують крохмальні пакети, а придбати їх можна на офіційному сайті заводу.

За матеріалами https://ritm.tv


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv