Садочок на Коновальця: депутати вкотре виділили кошти в «чорну діру»

12.03.2020 17:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Сьогодні, депутати Рівненської міської ради погодились виділити 8 з половиною мільйонів на будівництво садочку, що на вулиці Коновальця, у Рівному. Ця сума необхідна, бо обласні чиновники взяли цей об'єкт на свій баланс і подали його на фінансування з державного бюджету ДФРР.

Минулого року, цей об'єкт передали з міського балансу, бо тоді головою ОДА був Олексій Муляренко і зі змовою з Володимиром Хомком вирішили, що це для обидвох стане гарним приводом для піару і заробітку. Проектанти оцінили роботи в захмарні 130 мільйонів де включили і зимовий сад і все що тільки можна засунути в садочок.  Міська рада з щедрого плеча кинула три мільйони на початок робіт, а іншу суму мав дати той самий ДФРР.

Та не так сталось, як гадалось. Міські гроші спустились на незрозуміло що, як кажуть чиновники "розчистка території", а кошти від держави ніхто не дочекався. Компанія, що активно вигравала тендери на "найжирніші" об'єкти за часів Муляренка — отримала лише три мыльйони ы цим лишившись задоволена розірвала угоду. Як згодом і пролетів сам очільник ОДА зі зміною Президента.

Сьогодні, спроба номер два. Знову ДФРР і знову співфінансування з міського бюджету. Та сума вже 8 з половиною мільйонів. За ці кошти будуть міняти проєкт. З нього повинні виключити усі зайві добудови і здешевити будівництво.

"Хомко має нести особисту відповідальність. Він погодив той проект з перебільшеними витратами. Три мільйони було спущено і ніхто їх не поверне. Це грабунок чистої води. А тепер його будуть зносити і знову за наші гроші" - коментує депутат Рівнеради Роман Стасюк.

Міські депутати погодили виділення співфінансування. Тепер у Кабміні будуть обговорювати проект на якій надійде ще 75 мільйонів. Документи відкоригують і вже як і нова влада - нова фірма може отримати "товсетький підряд".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews