Дубенчанка, яка мешкає в Італії розповіла, як зараз живуть італійці

14.03.2020 15:54   Джерело: rivnenews.com.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

Ольга Парфенюк дубенчанка, але живе в Італії ще з 2002 року. Жінка розповіла, що зараз відбувається в Італії і як на це реагують італійці, – повідомляє Блог “Знай більше“.

– Італія живе надією, що швидко все закінчиться. Але….. Коли все почалося на півночі в Ломбардії не сприйняли надто серйозно. А пройшло 2 тижні і зрозуміли, що все серйозніше, ніж чекали. Оголосили тоді карантин по всій Італії. Були відкриті ще магазини, ресторани і бари до 6 вечора, школи, Вузи. Але через два дні закрили зовсім ресторани, бари, промислові магазини, стадіони, музеї, кінотеатри. Словом, все. За фабрики не скажу. Одні закрилися, інші ще ні. Не маємо права пересуватися в інший населений пункт. Відкриті аптеки, продовольчі, магазинчики, де сигарети, телефон заправити, газети купити.

Якщо терміново десь маєш їхати повинен мати документ. Кругом поліція. Зупиняють машини, навіть і прохожих. Порушення правил карантину 200 євро штрафу або 3 місяці ув’язнення. Померло на вчорашній день 1016 чоловік. Проблеми із тими, хто має проблеми із дихальною системою, серцевою, хто має діабет.
Більше помирають після 65 років.

Дуже просять людей притримуватися всіх правил карантину. Дотримуватися дистанції при спілкуванні, не менше 1м, мити часто руки, прати речі, протирати ручки, поручні. Менше виходити із дому, – розповідає пані Оля.

Побачивши світлини Блогу, де зображено сьогоднішнє Дубно жінка каже: “Нічого, що пусто. Так краще, чим менше скупчення, менша загроза. Бережіться мої дубнівчани. Я бачу, що робиться в Італії. Але тут допомагає Європа. Приїхали із Китаю медики, які мають практику вже. Привезли дихальні апарати, які так необхідні, яких не хватає, І це Італія. Говоріть всім, щоб менше виходили із дому, менше спілкуватися. Є телефони для цього. Так що бережіться, бо справді біда”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivnenews.com.ua