Олег Вівсянник розповів, як тестуватимуть рівнян на коронавірус

25.03.2020 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Онлайн-брифінг провели заступник голови ОДА Ігор Тимошенко та заступник начальника управління охорони здоров’я Олег Вівсянник щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Онлайн трансляцію проводили на сторінці Facebook Рівненської ОДА.

«Наказом МОЗ діагностика швидкими тестами проводиться на другому етапі, коли хворий або людина з підозрою госпіталізований, тобто ні в швидкій первинній допомозі, ні на первиній ланці ці тести не проводяться. Тестування проводиться після діагностики швидкими тестами на грип А і В, далі діагностування швидкими тестами, які ми зараз отримали з Китаю.

Наступний етап: у разі встановлення позитивного результату швидкими тестами проводиться ПЛР-тест у закладах: Рівненський обласний лабораторний центр, Центр громадського здоров’я, також вже працюють над тим, щоб тестувати хворих на коронавірус у Рівненському обласному клінічно лікувально-діагностичному центрі імені Віктора Поліщука. Наразі ці три заклади мають право проводити такі обстеження.

У разі позитивного експрес-тесту у будь-якому закладі охорони здоров’я, біологічний матеріал направляєтся на діагностику у лабораторний центр та центр громадського здоров’я, де проводять ПЛР-тести», – розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

«На сьогодні лабораторний центр проводить тести людей, які звернулися, в середньому це 5 людей на день, максимально було 8», – зазначив Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, під час олнайн брифінгу повідомили, що подібні інформування населення та ЗМІ будуть проводити щодня.

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews