Медустанови Рівненщини отримали необхідні речі для виявлення та боротьби з коронавірусом

26.03.2020 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Близько двох тисяч тестів передали у Рівненський обласний лабораторний центр та ще п'ять тисяч експрес-тестів були розподілені між 27 лікувально-профілактичними закладами області.

Вчора упродовж дня представники медустанов області отримували швидкі тести для діагностування коронавірусу, маски та халати.

«В умовах пандемії COVID-19 лікарі та інший медичний персонал перебувають у епіцентрі боротьби з вірусом. Саме вони потребують особливої уваги та достатньої кількості засобів індивідуального захисту. Над вирішенням цього питання ми наразі і працюємо», - зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Левову частку захисних масок та засобів захисту передали Обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, аби забезпечити лікарів та персонал швидкої, котрі будуть контактувати з хворими.

Нагадаємо, представники оперативного штабу при Рівненській ОДА напередодні попередньо розподілили між медичними заклади області захисні засоби і тести, що надійшли на Рівненщину для діагностування COVID-19.

Так, 1878 тестів передали у Рівненський обласний лабораторний центр для діагностики за полімеразною ланцюговою реакцією. 5000 експрес-тестів були розподілені між 27 лікувально-профілактичними закладами області.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews