Інфіковані політики привезли вірус в Україну

26.03.2020 10:22   Джерело: unian.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

Група українських мільйонерів, які прибули з відпочинку під час пандемії у Куршавелі, стали фактично першими офіційно інфікованими COVID-19. Проте деякий час вони приховували хворобу, у цьому допомагала київська приватна клініка.

Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Інфіковані українські політики відпочивали з 7 березня у компанії з росіянами на французькому курорті, де вже вирувала коронавірусна інфекція. Серед них офіційно хворі нардеп Сергій Шахов, заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач та мільярдер Валерій Хорошковський. 

 

«Так сталося, що саме ця група українських багатіїв, у якій було 16 людей, першою завезла коронавірус до Києва… Ба більше, ймовірно, що вірус вже був занесений, але тільки в них його діагностували», – написав Бутусов.

За словами журналіста, спершу відпочивальники намагалися приховати інфекцію; вони самоізолювалися, а потім звернулися до приватної клініки «Євролаб», яка за допомогою німецьких колег констатувала вірус. Клініка про позитивні результати пацієнтів МОЗ не поінформувала.

«Тому, враховуючи статус інфікованих і те, що вони встигли сконтактуватися після прильоту ще до появи недомагання з багатьма сотнями людей, немає сумнівів, що коронавірус поширився у Києві», – йдеться у дописі. Усі хворі нині перебувають у боксах Олександрівської лікарні в Києві, зокрема один з найбагатших людей України Валерій Хорошковський.

«Стан багатьох хворих потребує нагляду лікарів, попри те, що нікому з них немає 60 років. Температура скаче 3-4 дні під 40 градусів. Потім у деяких почався період різкого зниження температури до 35 градусів. Усім куршевельцям довелось лягати у лікарню – в них пішли серйозні ускладнення, двосторонні запалення легень, тому спроба самоізолюватися і лікуватися вдома не вдалась», – пише журналіст.

Бутусов зауважує, що всі бокси у гарному стані: є телевізори, холодильники, туалети, їх не порівняти з районними лікарнями. Водночас згаданий у переліку імовірних відпочивальників екс-глава Офісу президента Андрій Богдан у коментарі під дописом назвав це "брехнею".

Як повідомляє УНІАН, станом на ранок 25 березня офіційно підтверджено 113 випадків захворювання на коронавірус, жертвами недуги стало четверо осіб.

За матеріалами УНІАН


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: unian.ua