Двоє жителів Рівненщини відповідатимуть перед судом за фейк

31.03.2020 09:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Недостовірна інформація стосувалася притягнення до кримінальної відповідальності батьків за перебування дітей на вулиці.

Працівники Управління СБУ в Рівненській області встановили осіб, які розповсюдили у соцмережі такий фейк. Матеріали перевірок скерували до поліції для притягнення порушників до відповідальності.

25-річний дубенчанин пояснив поліцейським, що інформацію узагальнив особисто, «проаналізувавши» Кодекси та Закони, а потім опублікував на власній сторінці. Проте, чи насправді запровадили таку заборону — із офіційних джерелах інформації не перевірив.

null
 

Таке ж повідомлення поширила на своїй сторінці в соціальні мережі й 43-річна рівнянка. Жінка зізналась, що навіть і не здогадувалась, що за поширення недостовірної інформації, і, як наслідок, панічних настроїв серед громадян, передбачена відповідальність.

На двох мешканців області склали адмінпротоколи за статтею 173-1 КУпАП, а матеріали скерували до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу або виправних робіт з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Правоохоронці вкотре закликають громадян не поширювати неправдиву інформацію, а використовувати лише офіційні повідомлення органів влади.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews