Наталія Рівненська

Наталія Рівненська

журналіст, редактор, теле-радіоведуча, RvNews

На Рівненщині за допомогою 3D-принтерів виготовлятимуть захисні маски-екрани для медиків

31.03.2020 10:12   Джерело: RvNews
Автор : Наталія Рівненська

Місцевими інженерами розроблені прототипи таких захисних засобів. Кілька екземплярів надруковано на 3D-принтері або ж методом вирізування лазером з акрілу. Наразі вони проходять тестування у Сарненській ЦРЛ.

«Дані захисні екрани - це альтернатива традиційним захисним засобам, що використовуються у лікувальних закладах. Їх застосовують як в Україні, так і в європейських країнах. З огляду на те, що наразі спостерігається дефіцит звичайних масок, можна використати розробки місцевих інженерів та налагодити виробництво інноваційних захисних засобів на території нашої області. Важливо, що соціально відповідальний бізнес готовий фінансово підтримати ініціативу», - зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Як розповідають розробники, представники НУВГП Володимир Левшенюк та Михайло Грушевський, виготовлені завдяки лазеру маски – варіант більш економніший та вимагає менше часу для виробництва.

Більш зручнішими є захисні екрани, що виготовлені на 3D-принтері. Вони завдяки деталям щільно прилягають до обличчя та не створюють дискомфорту під час використання.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews