Рівненщина COVID-19: важливе станом на 2 квітня

02.04.2020 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Рівненській області, станом на ранок 2 квітня, зафіксовано 19 випадків захворювання на COVID-19, 3 з них летальні. Інфікування виявлено в Рівному, Рівненському, Сарненському та Здолбунівському районах.

Учора на Рівненщині підтверджено 4 нових випадки захворювання на COVID-19. Це 41-річний мешканець Здолбунівщини, монах, який зустрічався з людиною, котра приїхала з Італії. Коло контактних осіб вже встановлено. Ще троє пов’язані із хворою з міста Рівне – працівницею бібліотеки. COVID-19 виявили в її чоловіка, сина та колеги по роботі.

В Сарненській ЦРЛ проходять лікування 9 пацієнтів, у Рівненській міській лікарні - 7.

В Рівненському обласному лабораторному центрі за допомогою ПЛР-тестів наразі перевіряють 24 підозр на COVID-19. Більшість - з міст Рівне, Дубно, Зарічненського, Рокитнівського та Сарненського районів.

Цілодобовий оперативний штаб при Рівненській ОДА продовжує впроваджувати заходи задля недопущення потужного спалаху коронавірусної інфекції в області:

  • Прийнято рішення про запровадження на Рівненщині режиму надзвичайної ситуації.
  • У Рівненській області визначили місця для обсервації. Це – 2700 для медичних працівників та 5108 для контактних осіб. Обсервація передбачає знаходження в умовах ізоляції для постійного медичного спостереження, щоб виключити поширення вірусу. За потреби, будемо залучати готелі, гуртожитки та санаторії.
  • В області збільшено кількість госпітальних баз для лікування COVID-19. Окрім Рівненської міської лікарні та Сарненської ЦРЛ, для лікування пацієнтів на COVID-19 дооблаштовують Дубенську міську, Рокитнівську та Костопільську районні лікарні. За потреби будуть задіювати інші заклади.
  • Цієї ночі на Рівненщину прибув черговий вантаж з Кореї. Це 625 медичних масок, 1200 пар захисних окулярів, а також 3000 ПЛР-тестів. Тести уже передали в Рівненський обласний лабораторний центр.
  • До забезпечення медичних закладів підключилися місцеві органи влади. Із бюджетів міст, районів та ОТГ області закуповуються засоби захисту для лікарів та медичного персоналу.
  • На території лікарень Рівненщини облаштували тимчасові медпункти прийому хворих на COVID-19. Такі палатки наразі розгорнули на території 5-ти закладів, які першими прийматимуть пацієнтів з COVID-19. Це медустанови в містах Рівне, Сарни, Дубно та Костопіль, а також у смт Рокитне.
  • На Рівненщині посилили контроль за цінами. Це пов’язано із зростанням роздрібних цін на деякі продукти. Під моніторинг в області підпадають мережі 16 супермаркетів, а також мережа магазинів облспоживспілки. Контролюватимуть ціни на соціальні продукти, ліки та нафтопродукти.
  • У Рівненській ОДА сформували перелік потреб лікарень в медичних засобах. Є чіткий алгоритм дій у разі бажання соціально відповідального бізнесу допомогти лікарням в умовах пандемії.
  • ОТГ та підприємства заключають договори на підвіз людей до роботи. Спеціальні погодження на час карантину вже отримали 12 перевізників.
  • Школярі та студенти навчаються дистанційно. МОН роз’яснив два сценарії розвитку подій щодо подальшого навчання.
  • Обмежено роботу ЦНАПів, державних установ, що надають соціальні послуги.
  • Запаси медичних масок та засобів захисту в аптеках Рівненщини оновлюються щодня.
  • Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області оприлюднила перелік цілодобових аптек та аптек, які надають послуги онлайн.
  • Під час карантину соціальні працівники дбають про літніх людей. Наразі такі послуги надають 27 територіальних центрів та центрів соціального обслуговування в районах й сільських радах, відділах соцзахисту. Такі установи є й в ОТГ.
  • Під час карантину у Рівному, Сарнах і Дубні військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії та співробітники Нацполіції спільно забезпечують правопорядок.
  • На Рівненщині продовжують проводити дезінфекцію. В містах та районах області обробляють хлоровмісним розчином житлові та інші приміщення, проїжджі частини доріг, тротуари, вулиці, парки, прибудинкові території та зупинки.
  • В області здійснюється постійний моніторинг в режимі онлайн епідситуації. Відпрацьовано алгоритм взаємодії з відомствами ДСНС, Нацполіції, СБУ, Держприкордонслужби, прокуратури.
  • Триває робота Цілодобового оперативного штабу при РОДА, щодня проводяться онлайн брифінги через FB-сторінку ОДА. Комунікація з мешканцями Рівненщини налагоджена і через гарячу лінію 0 800 500 078.

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews