На Рівненщині почали тестувати медиків на коронавірус

11.04.2020 09:10   Джерело: Українська правда
Опубліковано : Рівненський Новинар

На Рівненщині деякі категорії медичних працівників перевірятимуть на коронавірус за допомогою ПЛР-тестів.

"Задля безпеки лікарів та впевненості пацієнтів у безпечному госпітальному середовищі обласна комісія ТЕБ та НС розширила алгоритм дослідження осіб, що підлягають обстеженню на коронавірус. До переліку додали медичний персонал. Їх перевірятимуть за допомогою ПЛР-тестів", - повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль у Facebook.

В першу чергу, дослідження проходитимуть медики, які мають прояви гострих респіраторних хвороб. Згодом лікарі, які найближче контактують з колом хворих на COVID-19. І потім тестуватимуть медиків, які контактували з медперсоналом, що лікують хворих на COVID-19 і членів родин лікарів, які мають прояви ГРЗ.

Як повідомив Коваль, у п'ятницю в Рівненській обласній лікарні уже провели 53 швидких тести для працівників реанімації, травматології та лабораторії, які перебувають на зміні. Усі результати - негативні.

З понеділка продовжать тестувати й інших медиків.

Голова ОДА також уточнив, що загалом на Рівненщині виявлено 99 випадків захворювання на COVID-19.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Українська правда