Порядок на Рівненщині у Великодні свята забезпечуватимуть понад 900 поліцейських (відео)

17.04.2020 19:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Святкові богослужіння у ніч із 18 на 19 квітня відбуватимуться у храмах без присутності громадян та транслюватимуться наживо на всіх телеканалах. Поліція та влада закликають громадян залишатися вдома.

Правоохоронці, які несуть службу у посиленому режимі, готові до забезпечення публічної безпеки та порядку під час Великодня і сподіваються, що громадяни поставляться свідомо до відзначення найбільшого релігійного свята цьогоріч та дотримуватимуться усіх встановлених на сьогодні обмежень. 

«Ми провели відеоселекторні наради зі всіма головами РДА, а також зустрілися із духовенством та закликали їх звернулися до своєї пастви, аби ті залишалися вдома, — зазначив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький.

Біля кожної культової споруди, а їх в області 812, буде знаходитися відповідальна особа від релігійної організації. Крім того, на охорону публічної безпеки і порядку задіюватимуться понад 900 працівників поліції, 50 нацгвардійців, а також надаватимуть допомогу члени громадських формувань 

«Якщо з боку громадян будуть порушення карантинних обмежень і порядку в цілому, поліція все буде фіксувати і в подальшому прийматиметься рішення по кожній події як відносно громадян, так і священиків, адже головне завдання поліції – зберегти життя та здоров’я громадян і не наражати на небезпеку інших», — підкреслив Руслан Стрельбіцький.

Варто зазначити, що обмеження пересування у вихідні дні носять рекомендаційний характер та закликають громадян перебувати вдома, аби уникнути поширення короновірусної інфекції. Якщо будуть виявлені порушення цих обмежень, то спочатку поліцейські реагуватимуть превентивно, роз’яснюючи норми законодавства, а у разі злісного ухилення — реагування буде жорсткіше.

Стосовно карантинних постів, то такі наразі встановлені навколо села Тинне, при в’їзді-виїзді з міста Вараш. Доцільності виставляти аналогічні пости в області поки немає.

Поліцейські бажають жителям та гостям Рівненщини гарних свят і звертаються із проханням бути взаємоввічливими, терпимими одне до одного, не порушувати публічний порядок, дотримуватися карантинних заходів та елементарних правил поведінки. Але найкраще відзначення Великодня цьогоріч — залишатися вдома.

Відділ комунікації поліції Рівненської області  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews