Рівненщина отримає 85 млн грн на підтримку медичної галузі

17.04.2020 20:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Державна субвенція розділена на кілька сум. Перша частина надійде уже в квітні.

На Рівненщину з державного бюджету надійдуть кошти в сумі 85 млн грн. Субвенція спрямована на підтримку медичної галузі області. Гроші розподілені між обласним та місцевими бюджетами.

Державна субвенція розділена на кілька сум. Перша частина надійде уже в квітні.

Директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк повідомила, що 17,5 млн грн будуть спрямовані на виплату заробітної плати, у тому числі й надбавок, для медиків, що лікують пацієнтів з коронавірусом. В першу чергу це стосується тих закладів, що надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу за програмою державних гарантій.

Гроші в сумі 18,6 млн грн  спрямують для підтримки пацієнтів, які хворі на цукровий діабет. Зокрема, будуть закуплені медикаменти – інсулін та десмопресин, які життєво важливі для цієї категорії людей.

Понад п’ять мільйонів надійде до комунального підприємства «Центр громадського здоров’я» Рівненської обласної ради. Нагадаємо, установа зовсім нещодавно долучилася до ПЛР-тестування пацієнтів для визначення коронавірусу в крові. Дослідження проводять у лабораторії на базі Центру.

Кошти в сумі 43,7 млн грн спрямують на інші заклади охорони здоров’я області. Серед них - будинок дитини, заклад служби крові, медико-соціальна експертна комісія, бюро судмедекспертизи, база спецмедпостачання.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews